Adobe Indesign és una aplicació de disseny editorial per a ordinadors, una eina molt versàtil i de necessitat per a maquetadors. Aquesta aplicació és possible dur a terme tota mena de projectes: des de la creació de revistes, llibres (físics o electrònics) i/o diaris a la creació d’un flyer o tríptic promocional.

De fet, es tracta de l’aplicació número 1 en aquest sentit. És la que els professionals arreu del món utilitzen, per la versatilitat que ofereix i les moltes funcions que hi ha disponibles. Un programa de qualitat i que dóna moltes garanties. A més, el disseny ha evolucionat amb el pas del temps i té certes similituds amb altres programes d’Adobe com Photoshop o Illustrator.

Com funciona l’Adobe Indesign?

Reuneix una àmplia gamma de plantilles i una sèrie d’ajustaments establerts per defecte, permetent que el funcionament sigui més senzill del que molts pensen.

D’altra banda, aquest programa és compatible amb una bona quantitat de formats com fotos, vídeos i àudios, cosa que obre camí perquè els maquetadors treballin tranquil·lament.

I no només permet el treball amb diversos formats al moment de fer l’edició, sinó que també et dóna la possibilitat d’exportar el projecte final en múltiples formats com PNG, JPG, Flash, entre molts d’altres.

Avantatges d’aquest programa

Les principals avantatges que trobem en l’ús de l’Adobe Indesign són els següents:

  • Plantilles predissenyades: porta diversos dissenys prèviament configurats que poden ser un punt de partida quan no es tenen gaires coneixements o no és clar per on començar. A partir d’aquestes plantilles, és més fàcil anar adaptant sobre la marxa els canvis necessaris.
  • Plantilles personalitzades: hi ha l’opció de crear i desar dissenys propis per després accedir-hi sense haver de començar de zero. Això és molt útil quan es treballa amb publicacions regulars com newsletters, revistes o diaris.
  • Pàgines mestres: són un fons de treball fix al qual se li pot donar format i afegir objectes que es mantenen a totes les pàgines associades a ell. D’aquesta manera, qualsevol canvi fet aquí també s’aplicarà a la resta. Els seus usos més grans són per a documents amb logotips, marcs, encapçalats i peus de pàgina.
  • Núvol conjunt: es poden desar tots els documents online a través del servei d’emmagatzematge d’Adobe, que a més s’integra amb els fitxers de la resta de programes de la Creative Cloud. Això facilita la tasca d’organització per accedir-hi després.
  • Publish Online: aquesta és una eina que permet publicar els documents a internet directament des del programa. És útil per a blocs o pàgines webs perquè estalvia la necessitat d’exportar i després carregar les composicions al lloc de destinació.

En el curs de formació sobre Adobe Indesign que trobaràs en l’APP de Qdcursos assoliràs els següent objectius:

  • Adquirir les habilitats, destreses i coneixements necessaris per realitzar combinacions de textos i imatges, així com maquetar en diferents suports gràfics (papereria, fullets, catàlegs publicitaris, revistes, etc.) mitjançant la utilització del programa de maquetació denominat Adobe Indesign.
  • Conèixer els principals fonaments del disseny per a la correcta i òptima preparació d’aquests.
  • Aplicar els principals elements del disseny en la preparació tant de textos com d’imatges.
  • Realitzar treballs de maquetació utilitzant els diferents tipus de suports gràfics.

Escriu el teu comentari