Ningú es resisteix a unes bones postres de restaurant gràcies al sabor, a la suavitat i a la dolça temptació que amaguen a cada tros.

Les postres seran sempre el millor recurs disponible per acabar un dinar, o simplement, per a un berenar. Amb el pas del temps la rebosteria ha experimentat una evolució considerable.

Sent les postres l’últim plat que es consumeix al restaurant, la impressió que causa i la sensació que deixa al comensal és clau per determinar la seva satisfacció amb l’experiència que ha tingut al restaurant.

Tot plegat suma a l’hora de crear una bona impressió i aconseguir que el comensal torni.

Un bon postre per si sol no garanteix la recurrència, però sens dubte ajuda a fidelitzar la clientela.

La conceptualització de les postres de restaurant

Per elaborar unes bones postres és fonamental tenir un concepte darrere que ajudi a diferenciar cada proposta.

Necessitem incorporar sabors que transmetin i traslladin els comensals a un univers de sabor diferent, que sorprenguin i els facin voler repetir.

El que és innovador no està renyit amb la tradició i es poden rescatar sabors de tota la vida amb un concepte actualitzat per diferenciar les nostres postres.

Moltes vegades n’hi ha prou amb adaptar les elaboracions de sempre a les tendències actuals. Destaca la rebosteria saludable que, entre altres coses, aposta per elaborar postres amb menys contingut en sucre i que es pot suplir amb l’ús d’espècies.

Tampoc no podem oblidar-nos de la fusió entre dolç i salat, que permet crear sabors originals i rics.

Característiques principals a tenir en compte

El pes i les mides no són qualsevol cosa. Les receptes es refereixen al sistema mètric. Per aconseguir un resultat perfecte, us serà útil disposar d’un joc de culleres de mesurar, així com unes balances i un got graduat.

En el moment de preparar postres, són essencials els instruments i utensilis necessaris, però les mides indicades són ideals.

Per exemple, si no disposeu d’un cèrcol de rebosteria o d’un motlle amb les mesures recomandes, utilitzeu el material de què disposeu similar a aquestes.

El paper de silicona, que és antiadherent, resulta ideal per a rebosteria. El paper sulfuritzat és molt apropiat per coure bescuits, entre d’altres.

La temperatura del forn pot variar segons l’aparell. Així que deu estar molt pendent daquest detall. En general, la majoria tenen a casa forns tradicionals; no obstant això, n’hi ha que utilitzen forn d’aire.

Si aquest últim és el vostre cas, haureu de reduir 20°C. És a dir, si la recepta correspon a 200 °C en un forn tradicional, al d’aire ha d’estar a una temperatura de 180 °C.

La tendència actual és que l’emplatat de les postres sigui senzill i elegant, evitant caure en presentacions massa recarregades.

L’emplatat és fonamental per reunir tots els colors, els sabors i les textures en harmonia i presentar un resultat ordenat i equilibrat.

Els rebosters juguen amb diferents tècniques d’emplatat per elaborar presentacions sorprenents

En el curs de formació sobre Postres de Restaurants que trobaràs en l’APP de Qdcursos assoliràs els següents objectius:

  • Elaborar i presentar diferents postres.
  • Conèixer les tècniques avançades per l’ elaboració de postres pensats per a restaurant.
  • Reconèixer i saber utilitzar les noves matèries primeres utilitzades per a postres.

Escriu el teu comentari