El francès és un dels idiomes més sol·licitats pels alumnes de Qdcursos. És una de les llengües estrangeres més demandades per fer un curs de formació.

Però, quin és el millor mètode per aprendre l’idioma? Moltes vegades tenim pressa per aprendre un idioma, ja sigui perquè marxem d’intercanvi estudiantil, perquè ens ho demanen en una feina o, simplement, perquè marxem de vacances a un país on es parla aquesta llengua.

Totes aquelles raons són vàlides, però s’ha de tenir en compte que l’aprenentatge d’un idioma requereix temps i dedicació. No obstant això, si realment vols aprendre encara que sigui el nivell bàsic de francès, ho pots aconseguir amb força de voluntat i esforç.

Dominar completament una llengua pot portar un temps llarg. Malgrat això, pots aconseguir un nivell de comunicació satisfactori en un període curt de temps.

5 consells per aprendre l’idioma

  • Aprèn el vocabulari bàsic: Una de les primeres coses que cal fer és aprendre algunes paraules per anar entrant en contacte amb el francès. Per més que no coneguis res de gramàtica, només el fet d’aprendre algunes paraules bàsiques, t’ajudarà a desenvolupar-te en situacions quotidianes bàsiques, com fer una compra a un supermercat o preguntar per una adreça.
  • Presta menys atenció a la gramàtica: En aquest cas, no és recomanable intentar estudiar totes les regles gramaticals, com potser ho faries si t’apuntes a un curs clàssic, ja que, farà que et desenfoquis una mica del teu objectiu: parlar francès ràpid.
  • Parla sense por: No s’ha de sentir vergonya en parlar, no t’ha d’aturar aquest aspecte. És normal que cometre alguns errors. Parla de manera pausada i sense pressa, reflexionant sobre la pronunciació de cada síl·laba. Amb el temps, aniràs sentint més còmode o còmoda i la  fluïdesa augmentarà.
  • Empapa’t amb l’idioma:  Francès a tota hora: matí, tarda i nit. Una tècnica molt interessant és exposar-te al francès tant com puguis, per exemple, sintonitzant ràdios franceses per internet, mirant pel·lícules o sèries franceses, i fins i tot llegint diaris en francès. Amb aquests mètodes, veuràs que a poc a poc t’aniràs acostumant a l’idioma i adquiriràs molt vocabulari d’ús corrent.

En el curs de formació de Francès que trobaràs en l’APP de Qdcursos assoliràs els següents objectius:

  • Aconseguir un nivell elemental de comprensió oral i escrita i en expressió i interacció oral i escrita que permeti als alumnes intercanvis comunicatius molt simples i controlats sobre temes familiars i habituals destinats a satisfer necessitats de tipus immediat, amb parlants que s’esforcen a fer-se entendre.
  • Aquest programa formatiu proporcionarà als alumnes la formació i l’aprenentatge en llengua francesa necessària perquè puguin presentar-se a les proves d’acreditació oficial del nivell A1 del Marc Comú Europeu de Referència per a les Llengües (MCERL).

Escriu el teu comentari