La cuina japonesa és una de les gastronomies més exitoses del món. Història, origen, productes de qualitat i presentació dels plats són alguns del punts seductors que enamoren a qualsevol comensal d’aquest tipus de cuina oriental.

Si mirem enrere, la cuina japonesa estava considerada com un art molt especial, allunyat i diferent de la resta del món. Pràcticament amb una mera aparició fora del país japonès.

Una de les primeres influències japoneses la trobem als anys 70, amb la nouvelle cuisine (la nova cuina francesa) que ja comença a sorgir.

L’estil que adopta aquesta nova cuina francès es pot considerar similar a l’utilitzat a la cuina japonesa, captant-ne la bellesa visual, però sense l’ús dels seus ingredients.

Entre els anys 80 i 90, la cuina japonesa fa la seva gran explosió i comença el procés d’expansió a nivell internacional.

Actualment, és impensable que ara mateix no hi hagi cap ciutat al món sense un restaurant japonès, amb receptes plats com el sushi, l’okonomiyaki o el tepanyaki.

Característiques de la cuina japonesa

La gastronomia japonesa destaca per la seva senzillesa i elegància a cada plat. La presentació sempre és molt cuidada i té la característica que les receptes es basen sempre en productes frescos i de temporada.

La base del menjar japonès és l’arròs, combinat sempre amb plats secundaris, sopes i salses.

La cuina japonesa destaca per fer servir formes de cocció que realcen els sabors naturals dels ingredients. Entre ells, a banda de l’arròs, trobem moltes verdures, com porros xinès, batata, ceba verda (negi), espinacs i cogombres, algunes carns (encara que en general la cuina quotidiana és de prioritat vegetariana), marisc i llegums, especialment la soja

La presentació dels plats japonesos també és molt important. Es té sempre en compte l’harmonia de colors i la combinació amb fonts rectangulars fa a l’elegància a taula, mateix si el plat és senzill.

Objectius Curs Formació Cuina Japonesa

El principal objectiu d’aquest curs és aprendre les receptes més actuals, utilitzant els productes de temporada i fusionant l’exotisme japonès amb la proximitat de la nostra matèria primera.

Temari Curs Formació Cuina Japonesa

El temari principal d’aquest curs de formació serà el següent:
En primer lloc el marc teòric dels orígens i tradicions.
En segon lloc, l’elaboració i presentació dels plats.
En tercer lloc, el tast de les receptes treballades.
En quart lloc, eñSushi.
En cinquè lloc el sashimi.
En sisè lloc el Nigiri i Maki , fent ús de salmó (sake) i tonyina (maguro).
Finalment, Tempuras Fregidures ràpides japoneses de marisc i verdures, fregides a alta temperatura durant poc temps.

Consulta més informació sobre aquest curs de formació de cuina japonesa.

Escriu el teu comentari