Aprendre idiomes: una eina necessària

La comunicació és un dels pilars fonamentals de la vida, l’ésser humà sempre ha evolucionat i avançat en aquest sentit, mentre més fàcil i accessible sigui la comunicació, millor serà aquesta per a tots, de fet, en l’actualitat, a través de les xarxes socials, comunicar-se s’ha convertit en un fenomen global, on l’element més important per a fer-lo és l’idioma, per això avui dia aprendre idiomes deixa de ser una elecció, ja és gairebé necessari.

En què et pot ajudar?

No podem deixar d’esmentar que parlar un altre idioma és una eina molt important, tant en el laboral com en el quotidià, si el teu currículum mostra que parles una altra llengua, ja tens un gran avantatge i major probabilitat que et contractin, sigui com sigui la teva especialitat o la teva professió. En el camp acadèmic no és menys rellevant, on existeixen infinitat de cursos, tallers, postgraus etc., els quals són necessaris per a reforçar la teva carrera, però que gran part d’ells són oferts en una altra llengua diferent a la teva, una altra raó més per a aprendre idiomes.

idiomes

Que diuen els científics?

Els científics també s’han pres el seu temps per a estudiar l’impacte en el nostre cervell quan decideixes aprendre idiomes diferents al matern, diferents universitats del món i organitzacions de salut mental han arribat a algunes conclusions que ja han estat demostrades:

  • Millora la nostra capacitat de concentració i la nostra memòria

En un estudi fet a un centenar de persones per la universitat de Londres al Regne Unit, van aconseguir detectar que aprendre idiomes o conèixer un segon idioma modifica positivament l’estructura del nostre cervell, específicament l’àrea que processa la informació, la qual cosa optimitza l’aprenentatge, la concentració i la memòria.

  • Retarda almenys 5 anys la possible aparició de l’Alzheimer

En la Universitat de York, a Toronto (el Canadà), en un estudi realitzat a més de 400 persones, de les quals més de la meitat d’elles havien parlat dues o més llengües molts anys de la seva vida, van començar a sentir els símptomes de la malaltia de l’Alzheimer 4 o 5 anys més tard que les altres persones que no eren bilingües.

  • Augmenta la nostra velocitat de reacció a l’hora de prendre decisions

Segons la revista Psychologycal Studies, les persones que pensen en una llengua diferent a la materna desenvolupen una capacitat de reacció a les situacions adverses i als problemes amb més velocitat, i troben solució molt més ràpid.

  • Agilitat mental

L’exercici que es fa mentre s’aprèn una altra llengua quan la persona ja és adulta, augmenta la nostra agilitat mental i prolonga la seva utilitat per molt més temps. Segons un estudi mostrat per Annals Of Neurology , se li va realitzar un test mental a una persona sent monolingüe i després se li va tornar a realitzar després d’haver après un altre idioma, aquest test va llançar com a resultat una millora en la capacitat cognitiva important, la qual es manté fins a edats avançades.

A què esperes?

Aprendre idiomes avui dia s’ha convertit en una necessitat, a més, t’obre la ment a un món de possibilitats i noves idees, no sols aprens a comunicar-te o a millorar la teva comunicació amb persones d’altres parts del planeta sinó que aprens la seva cultura, la seva manera de veure la vida i de viure-la. La sensació que sents el dia en què t’adones que ets bilingüe és única, i val la pena treballar per a sentir-la.

Qdcursos, formació lingüística al teu abast.

Ara que ja sabeu la importància dels idiomes, com i on podeu aprendre’ls? Doncs bé, a Qdcursos podreu trobar qualsevol centre arreu de Catalunya de manera digital i amb la màxima comoditat possibles.

En aquesta plataforma podreu fer la inscripció a centres amb professors especialitzats en idiomes com:

Els idiomes són importants? Quins tenen més rellevància en l’àmbit professional? Com ja hem comentat l’anglès, l’alemany i el francès són els idiomes que us recomanem que aprengueu. No saps on fer la teva formació? Qdcursos us ajudarà a trobar qualsevol centre de Catalunya on podreu fer la inscripció i aprendre l’idioma que vulgueu.

Escriu el teu comentari