La programació neurolingüística és una manera de canviar els pensaments i els hàbits d’una persona perquè siguin reeixits per mitjà de tècniques de percepció, comportament i comunicació.

Es tracta d’un punt de vista pseudocientífic basat en connexions neuronals, específicament, en com processen el llenguatge. S’ha tornat popular entre els diferents punts de vista alternatius pel desenvolupament personal o l’autoajuda.

Les persones aprenen a través d’experiències sensorials, per això les neurones envien un missatge al cervell que interpretarà la informació basada en aquestes vivències. La programació neurolingüística s’encarrega de detectar-les i modificar les limitacions inconscients que té cada persona dins de les connexions mentals. La programació neurolingüística s’encarrega de detectar-les i modificar les limitacions inconscients que té cada persona dins de les connexions mentals.

Es pot dir que la Programació Neurolingüística (PNL) no ha aparegut ara, té els seus orígens en la dècada del 1970 i, en aquests darrers anys, s’ha confirmat com una de les principals tendències per potenciar les nostres habilitats personals i professionals.

La PNL utilitza tècniques i estratègies de comportament i comunicació per facilitar que les persones canviïn els seus pensaments i accions a favor d’altres que donin millors resultats i èxit.

La Programació neurolingüística s’ha integrat de forma natural en quatre àrees d’aplicació molt importants que són:

  • L’empresa: Gestió, vendes, contractació, consultoria, formació, estudis. És un recurs clau per treballar de manera òptima les estratègies pròpies de la negociació.
  • Ajuda emocional: Psicoteràpia, salut, treball social. Una eina capaç d’ajudar i  modificar la conducta.
  • Pedagogia: Ensenyament, educació, formació, aprenentatge. Eficaç per ajudar a l’aprenentatge.
  • Rendiment: Esport, optimització, evolució, assolir objectius. Recursos per assolir i treballar el desenvolupament de l’excel·lència.

Per què serveix la PNL?

LA PNL ens ajuda a entendre com percebem la vida i facilita la millora dels mecanismes de la nostra conducta i dels nostres pensaments. Principalment serveix per millorar la vida de les persones.

Conèixer i aplicar diferents punts de vista davant de diverses situacions, saber reconèixer les pròpies qualitats i potenciar les habilitats de comunicació ens converteix en persones molt més completes, capaces de prendre millors decisions i aprendre’n.

La Programació Neurolingüística és un procés d’aprenentatge a llarg termini que s’integra a la nostra ment i es duu a terme durant tota la vida. Produeix un canvi positiu en les relacions personals i laborals, aconseguint resultats realment efectius.

En el curs de formació sobre la programació neurolingüística en el que trobaràs en l’APP de Qdcursos assoliràs varis objectius com el següents:

  • Obtenir els aprenentatges més precisos per a la detecció i modificació de patrons en les relacions i experiències humanes.
  • Aprendre a gestionar recursos davant dificultats relacionals i situacionals.
  • Treballar amb eines de PNL per incrementar la comunicació, la relació d’ajuda, la creativitat i l’excel·lència personal i professional (disseny d’-metes).

Escriu el teu comentari