Les eines i les aplicacions tecnològiques són els programes que engloben tot allò que són els programes i màquines que mantenen l’objectiu d’ajudar a fer bé una tasca. Aquestes aplicacions estan disponibles en entorns virtuals que es puguin utilitzar per agilitzar gairebé qualsevol feina.

Les eines virtuals estan a la disposició i l’ús de qualsevol persona ja que són creades per facilitar la feina. A més, destaca per ser molt útil en l’aprenentatge, l’ensenyament i l’intercanvi d’informació a les diferents plataformes.

Les eines TIC ofereixen multitud de possibilitats per facilitar l’aprenentatge col·laboratiu, un enfocament didàctic amb grans avantatges pels estudiants. Per exemple, un bloc es pot convertir en un diari de treball perfecte per registrar cada progressió, el xat és un mètode de comunicació ràpid i eficaç per opinar o organitzar-se.

A més, hi ha entorns especialment dissenyats per treballar de forma col·laborativa i aplicacions que permeten fer pluges d’idees online, per crear murals cooperatius o establir calendaris compartits.

Avantatges de l’ús de les TIC

Les TIC condueixen a la millora de l’aprenentatge dels estudiants i a millors mètodes d’ensenyament. Un augment en l’exposició dels estudiants a les aplicacions de les TIC en educació té un impacte significatiu i positiu en el rendiment dels estudiants, especialment en termes de coneixement, comprensió, habilitats pràctiques i habilitats de presentació en matèries com ara matemàtiques, ciències i estudis socials.

  • Es poden fer servir amb facilitat imatges durant l’ensenyament i això millora la memòria retentiva dels estudiants.
  • Els professors poden explicar fàcilment instruccions complexes i garantir la comprensió dels estudiants.
  • Els professors són capaços de crear classes interactives i fer les lliçons més agradables, cosa que podria millorar l’assistència i la concentració dels estudiants.

Tipus d’eines i aplicacions tecnològiques

Entre els tipus d’aplicacions tecnològiques que avui dia podem trobar hi ha:

  • Processadors de text: són l’aplicació predilecta per crear i editar textos al format de la teva preferència, generalment sense cap límit.
  • Fulls de càlcul: són l’eina amb què es poden manipular números i fórmules de manera organitzada a través de cel·les.
  • Generador de presentacions multimèdia: uneixen les funcions del processador de text permetent que dissenyis el teu material de suport visual.
  • Editors d’imatges: t’ajuda a retocar els defectes que puguin tenir les teves fotografies i donar-li l’efecte de la teva preferència.

En el curs de formació sobre l’aplicació de les TIC en la formació que trobaràs en l’APP de Qdcursos assoliràs els següent objectius:

  • Utilitzar les TIC com una eina més del treball personal i d’aula.
  • Veure en les TIC un mitjà de perfeccionament de l’activitat docent, de coneixement i ús de noves fonts d’informació i de nous recursos. És una eina que afavoreix les tasques de reforç i dóna suport al desenvolupament de les activitats que es realitzen a l’aula.
  • Assolir destresa en la consulta i localització d’informació. Saber on buscar la informació que més ens interessi.
  • Utilitzar-lo com un mitjà d’intercanvi d’experiències i aprofitar els recursos de comunicació: xat, fòrums, llistes de distribució, correu, etc.
  • Anar elaborant els nostres propis materials didàctics a través d’aplicacions multimèdia, presentacions, pàgines web, etc.

Escriu el teu comentari