L’atenció sociosanitària s’entén com una assistència per a col·lectius dependents, els quals presenten riscos de vulnerabilitat importants com és les persones grans o les persones amb un grau de discapacitat elevat.

La finalitat d’una bona gestió de l’atenció sociosanitari a persones a domicili és garantir una qualitat de vida de la gent gran o persones amb discapacitat oferint serveis integrals d’atenció domiciliària per tal de mantenir la independència i la individualitat de les persones dins de l’àmbit familiar a qual pertanyen.

La principal funció dels professionals d’atenció sociosanitària és l’assistència en l’àmbit social i sanitari. De forma més concreta, les funcions del personal d’atenció sociosanitària són:

• Vetllar pel benestar físic de l’usuari.
• Tenir cura de la seva alimentació.
• Mantenir una higiene i lavabo adequats.
• Mantenir uns nivells de neteja correctes.
• Garantir que els usuaris prenen el tractament farmacològic correctament.
• Controlar i fer un seguiment en la presa de medicaments.

Però, què entenen per a una persona dependent?

Per poder comprendre millor aquest concepte cal saber a qui considerem persona dependent. Una persona que es troba en una situació on ha perdut o ha vist reduïdes les seves capacitats per portar una vida autònoma.

A més, s’hi inclouen persones que tenen algun tipus de discapacitat, d’edat avançada o les que necessiten una assistència contínua a causa d’una salut delicada.

En quin àmbit professional puc exercir l’atenció sociosanitària a persones al domicili?

En general, podràs exercir aquesta activitat en l’organització, l’execució i el control de les activitats d’atenció sociosanitària directa a les persones i al seu entorn al domicili.

En concret, podràs ser contractat per: Administracions Públiques, fonamentalment municipals i autonòmiques, encarregades de la gestió i prestació de serveis domiciliaris d’atenció a persones dependents.

Entitats privades, amb ànim de lucre o sense, tant si ofereixen serveis directes a l’usuari, com si són responsables de la gestió de serveis o programes d’atenció domiciliària de titularitat pública.

Com a autònom, oferint els seus serveis directament a unitats de convivència demandants o creant la seva pròpia empresa de serveis domiciliaris, associat amb altres tècnics.

Tota la informació sobre el temari, la unitat didàctica, l’horari i els objectius que assoliràs en aquest curs de formació el trobaràs aquí: Curs Formació.

Escriu el teu comentari