La cuina saludable consisteix a utilitzar substituts i tècniques per preparar receptes delicioses i nutritives.

Per poder mantenir una alimentació saludable, no s’ha de renunciar als àpats preferits; només s’ha de canviar els ingredients i els mètodes per cuinar-los.

Mantenir una alimentació saludable és fonamental, no només per sentir-se bé, sinó també perquè els teus fills creixin sans i forts en ingerir tots els nutrients que necessiten.

Però quan parlem d’una alimentació saludable, ens referim a un punt en particular que moltes vegades no tenim en compte: la higiene a la cuina.

Per què és important mantenir la higiene a la cuina?

Anar amb compte a l’hora de conservar i preparar els aliments és essencial per mantenir la qualitat nutricional i evitar possibles riscos de salut per a la teva família.

Algunes vegades, petites distraccions a l’hora de manipular els aliments poden produir malalties ocasionades per virus, bacteris i paràsits, com les famoses (i temudes) gastroenteritis i salmonel·losi.

Durant els mesos de més calor és quan hi ha més perill alimentari, ja que el risc de desenvolupament de microorganismes és més gran.

És moment d’extremar la higiene a la cuina i tenir molta cura a l’hora de manipular els aliments.

Avantatges d’una cuina saludable

Un dels principals avantatges d’una cuina saludable és un canvi de vida en quant a l’alimentació. Aporta més energia i ens sentim més feliços. En definitiva, hi ha molts factors que milloren la nostra qualitat de vida.

Podríem definir cuina saludable com l’elaboració d’ingredients que contenen efectes positius per a la nostra salut.

Amb una cuina saludable el que aconseguim és una ingesta duna varietat d’aliments equilibrats i saludables. Perquè el nostre organisme es pugui desenvolupar amb menys problemes de salut.

Consumir aliments que et proporcionin els nutrients que necessites per mantenir-te sana, sentir-te bé i tenir més energia.

Quan parlem de nutrients saludables, vol dir que aquests aliments inclouen totes les proteïnes, els carbohidrats, els greixos, l’aigua, les vitamines i els minerals necessaris per a una òptima salut del nostre organisme.

En aportar per aquest tipus de menjar, la persona protegeix el seu organisme i fins i tot pot revertir certes afeccions.

Una alimentació sana i equilibrada ens fa sentir millor i millorar el nostre estil de vida envers una vida saludable.

Diverses investigacions demostren que una cuina saludable pot ajudar a evitar el desenvolupament de diversos tipus de malalties. Com ara la diabetis, el càncer, l’osteoporosi i les malalties del cor.

En el curs de formació sobre Cuina Saludable que trobaràs en l’APP de Qdcursos assoliràs els següents objectius:

  • Adquirir les principals nocions de dietètica i nutrició basades en aliments reals.
  • Descobrir receptes estacionals saboroses amb varietat de sabors, textures i colors.
  • Comprendre com crear un menú complet i equilibrat.
  • Tenir criteri a l’hora d’escollir els aliments i material de cuina.

Escriu el teu comentari