La fotografia digital és un procés de captura d’imatges fixes a través d’una càmera fosca, molt semblant al que implica la fotografia tradicional, però que en comptes d’utilitzar pel·lícules fotosensibles i químics de revelatge, captura la llum mitjançant un sensor electrònic compost d’unitats fotosensibles.

La fotografia digital, tant com la fotografia tradicional, es presta tant pel registre i la documentació d’esdeveniments històrics, familiars o personals, així com per a l’exploració artística, afegint a aquests sentits la possibilitat d’intervenir o modificar la imatge computacionalment, un cop feta i emmagatzemada.

Les càmeres digitals actuals tenen diversos accessoris per complementar l’experiència: trípodes, objectius de diversos tipus, focus, flaixos, entre moltes altres opcions. A més, tenen molta resolució, velocitat de presa i desament.

D’altra banda, inclouen altres mecanismes com el zoom digital, que no òptic, o el sistema rèflex digital. Com més píxels tingui una càmera, més completa serà la imatge que capturi.

Principals característiques

  • La seva mesura és variant.
  • Tenen molt bona sensibilitat.
  • Les imatges es poden difondre fàcilment.
  • Són fàcils d’emmagatzemar.

Avantatges de la fotografia digital

Els principals avantatges de la fotografia digital són:

  • Immediatesa: La capacitat de fer les fotos i disposar-ne d’una vegada, sense necessitat d’anar a un procés de revelatge en què a més podien sortir danyades les imatges, és sens dubte una enorme aportació. La fotografia està disponible al cap de pocs instants de fer-la.
  • Abaratiment de costos: En suprimir els rotlles fotogràfics i tot el procés de revelatge, el fotògraf s’estalvia una fortuna en material que, a més, podria no ser útil una vegada revelat.
  • Emmagatzematge: Una targeta digital pot emmagatzemar moltíssimes fotografies més que un rotllo de 48 fotos dels quals era comú utilitzar anteriorment. A més, es pot modificar el format de compressió de les imatges o esborrar-ne les defectuoses per maximitzar la capacitat d’emmagatzematge.
  • Avantatges tècnics: Les càmeres digitals d’últim model brinden al fotògraf informació tècnica en temps real, sobre els valors RGB de la imatge, el seu histograma, els seus valors ISO i moltes altres coses que no tenia anteriorment.

Descobreix el curs de formació sobre fotografia digital i tractament d’imatge: Nivell avançat, que trobaràs en l’APP de Qdcursos.

Escriu el teu comentari