Una de les grans preguntes a l’hora de presentar un contingut és saber quina eina digital puc fer servir. Ja sigui per presentar un projecte, emportar-te un esdeveniment o per unificar les presentacions i continguts hi ha molts programes digitals molt útils.

Tenim a mà una infinitat de plataformes que ens ajudaran a realitzar una presentació creativa i original del contingut a presentar. Des de les eines més tradicionals fins a les més modernes podem crear una molt bona presentació seleccionant l’eina digital més adient per a tu.

Tipus d’eines digitals de presentació

  • Power Point: Està disponible dins del paquet d’eines de Microsoft Office. La primera versió data de l’any 1987 i només comptava amb eines de dibuix. En l’actualitat, la versió més avançada (exceptuant el paquet Office 365 que està basat en el núvol) es pot adquirir amb Office 2013: admet un número molt gran de formats multimèdia i continguts en alta definició, i la funció Reproduir en segon pla permet reproduir música mentre se pasen les diapositives.
  • Google Presentations: És l’aplicació oficial de Google per fer presentacions. Funciona de manera molt semblant als PowerPoint. És una forma molt útil de col·laborar amb altres en un projecte de manera conjunta i a través de la xarxa.
  • Prezi: És una de les més populars pel format nou i alternatiu. El seu paquet gratuït és força generós i és fàcil d’utilitzar. Ideal per crear presentacions diferents i molt dinàmiques.
  • Canva: Una eina molt coneguda i intuïtiva quan volem sorprendre amb una presentació que no sigui la típica de Powerpoint. Els estils, les fons i les plantilles tenen una estètica molt visual i cuidada perquè només t’hagis de preocupar per afegir el teu text.
  • Keynote: Forma part del conjunt d’eines de productivitat del programa iWork d’Apple i des de la seva aparició ha anat evolucionat per afegir temes nous, animacions, transicions, etc. Fins i tot, és possible controlar una presentació de diapositives des de l’iPhone. Et permet fer transicions i elaborar diapositives 3D o exporta a diferents formats com Flash, QuickTime, PDF i HTML, entre d’altres característiques.
  • Slides: És per a presentacions una mica més professionals. Es fan ràpidament i no cal incloure massa efectes ni animacions.
  • Emaze: Eina per fer presentacions online amb animacions i efectes. Amb diverses plantilles gratuïtes. Pots afegir-hi veu. Molt simple i fàcil d’utilitzar. Podeu accedir a les vostres presentacions des de qualsevol dispositiu i qualsevol navegador.

En el curs de formació sobre la presentació de continguts que trobaràs en l’APP de Qdcursos assoliràs els següent objectius:

  • Dissenyar presentacions gràfiques, integrant objectes de diferent naturalesa, per presentar documentació i informació en diferents suports, destinada a ser projectada, impresa i/o publicada per internet.
  • Creació, guarda, edició i format d’una presentació utilitzant, si cal, assistents i plantilles predeterminades.

Escriu el teu comentari