El naixement de Qdcursos, el passat mes d’octubre de 2021, l’ha convertit, en poc més de 6 mesos, en l’aplicació líder en formació del territori català per millorar les competències professionals de tots els alumnes.

Una de les principals finalitats d’aquesta aplicació és oferir a tots els usuaris tota l’oferta del territori de Catalunya de cursos subvencionats de formació per poder escollir segons l’objectiu que vulguin assolir.

Aquesta oferta formativa està pensada per ajudar a l’usuari a formar-se per millorar les seves competències, per reciclar-se professionalment i per les possibilitats de trobar feina.

La importància de formar-se constantment rau en les capacitats i les habilitats que pot adquirir l’alumne. La formació aporta, suma i incrementa les possibilitats de qualsevol persona al món laboral.

A més, mantenir el ritme d’aprenentatge i aprendre aspectes nous d’una àrea professional aporten a la persona un valor intangible que es converteix en un avantatge en el marc de les relacions personals i socials. En aquest sentit, l’aposta pel coneixement és un actiu per a qualsevol persona.

Aquesta plataforma digital ha estat creada per CATFormació amb la idea d’apropar l’alumne al centre de formació. A part d’escollir la formació preferida, Qdcursos vol aconseguir que l’alumne tingui un contacte molt més estret amb el centre, per establir un seguiment molt més individualitzat i personalitzat.

Qdcursos s’ha plantejat com un projecte de digitalització necessari per agrupar tota la formació professional de tot el territori català en una sola APP.

Josep Ignasi Benet, tresorer de Catformació i responsable del projecte explica queha estat un procés llarg de molts preparatius d’aquest projecte però, un cop ha tingut el tret de sortida, ha aconseguit una molt bona rebuda per part del públic català”.

Com funciona l’APP Qd cursos?

El primer pas és descarregar i instalar l’aplicació al teu mòbil. Aquesta APP està disponible tant per Android com per iOS.

Un cop instalada, l’usuari s’ha de registrar. Finalitzat aquest pas, l’usuari ja tindrà un compte personal amb el qual podrà navegar per l’aplicació per cercar i seleccionar els cursos de formació preferits.

Qdcursos compta amb un cercador intel·ligent que mostra els resultats de la cerca dels cursos prioritzant sempre les necessitats de l’alumne. També mostra els interessos dels usuaris, els itineraris formatius que necessiten completar o, fins i tot, la proximitat als diferents centres d’estudis.

També, presenta un procés d’inscripció integrat per millorar la usabilitat de l’usuari. Ofereix la possibilitat d’inscriure’s directament al curs escollit, des del propi dispositiu, sense haver de sortir de l’aplicació ni fer gestions complicades.

Escriu el teu comentari