Vols convertir en tot un expert cocteler? Es necessita molt temps i dedicació per convertir-se en un excel·lent cocteler/barman. No es tracta d’una professió que es pugui improvisar i en poques hores d’aprenentatge convertir qualsevol persona en un barman excels.

Has de saber reconèixer els destil·lats, els licors, l’elaboració i les barreges. També, has de tenir un part de psicologia i empatia amb el client. Has de saber escoltar, veure i callar. Conèixer els gustos dels clients i fer-los sentir els protagonistes.

Es pot considerar la professió de barman com una carrera de fons. Es pot començar sent un bàrman amateur i amb el pas del temps convertir-se en tot un barman expert. Per això, és vital la formació teoricopràctica per fer els primers passos. La formació ha de ser constant i cada dia aprendre alguna cosa nova.

Punts claus per ser un bon bàrman

Un excel·lent bàrman ha de conèixer tota mena de begudes i les seves proporcions de barreja. Alguns dels punts claus que s’han de tenir en compte a l’hora de dedicar a aquesta professió són els següents:

  • Utilitza ingredients naturals: Evita els sucres i els xarops processats. Utilitza els ingredients de temporada més naturals, sostenibles i frescos. Consumir productes locals i orgànics és la tendència del moment.
  • El gel no és simplement un agregat per refredar-lo: El sabor i la durada del mateix depèn molt. Cal tenir en compte la seva quantitat, mesura i qualitat.
  • Crea “begudes sostenibles”: S’ha de ser responsable amb el medi ambient. Per això, és molt important intenta reduir el malbaratament d’ingredients i evitar utilitzar plàstics a la presentació de les teves begudes.
  • Actualitza’t constantment: S’ha d’estar al corrent de les últimes tendències. A més, ser original serà vital per assolir l’èxit. S’ha de conèixer allò que la gent consumeix per crear begudes que agradin.
  • Ser ràpid: Si vols treballar en algun lloc concorregut, hauràs d’aprendre a preparar moltes begudes, atendre i cobrar a la vegada.
  • Tenir en compte el context i el lloc: Algunes variables importants són l’època de l’any, el clima, per a qui el preparem, quins sabors agraden, entre moltes altres coses.

Forma’t

En el curs de formació sobre Cocteleria que trobaràs en l’APP de Qdcursos assoliràs un principal objectiu que és:

  • En primer lloc, realitzar els diferents tipus de còctels.
  • En segon lloc, dominar els seus processos d’elaboració, combinacions, formes de presentació, decoració, i realització del servei d’aquestes begudes en el bar.

Escriu el teu comentari