La principal definició de demència és la pèrdua de la funció cognitiva que passa amb certes malalties i que afecta la memòria, el pensament i el comportament de la persona.

Tenir familiar, amic o conegut estimat amb demència es necessari comptar amb un suport a la llar a mesura que la malaltia vagi empitjorant. Un persona amb demència percep un realitat un pèl distorsionada del món. És molt important que la persona s’encarregui de cuidar a la persona amb demència sigui coneixedor de la malaltia.

Comptar amb especialistes en l’atenció domiciliària de persones grans amb demència és fonamental pel benestar de la persona. A més, apostar per oferir serveis de proximitat té com a finalitat mantenir la independència i la individualitat de les persones dins de l’àmbit familiar al qual pertanyen

Claus per tenir cura d’una amb demència

El millor regal que pots fer al teu familiar, amic o conegut estimat és seguir a casa seva, envoltat del seu entorn habitual i de les persones que més vol. Els cuidadors a domicili poden ajudar al pacient amb demència a estimular les seves capacitats mentals i a conservar, en la mesura que sigui possible, la seva independència.

En cas de no poder ocupar-se de la persona, és necessari contractar una cuidadora professional i de confiança al domicili perquè l’ajudi en totes les tasques del seu dia a dia. Aquesta opció li donarà tota la companyia que necessita, controlarà que no se salti la medicació i proposarà activitats d’estimulació mental i física.

És molt important tenir cura d’un mateix. Disposar d’un professional a domicili ajudar a desconnectar i a tenir estones per cuidar el benestar amb tranquil·litat.

Compartir la càrrega de la malaltia

Per disminuir la repercussió de les persones malaltes, és molt important compartir aquesta càrrega emocional entre els membres de la família i els professionals cuidadors a domicili especialistes en la matèria.

Els punts claus per afrontar aquesta situació són els següents:

  • En primer lloc, ser realista: Tenir cura de persones malaltes és una tasca exigent. No ets incompetent ni egoista si demanes ajuda.
  • En segon lloc, elaborar un llistat: S’ha de ser conscient quines capacitats són les que podem assolir i quines s’ha d’externalitzar per faltar de coneixement.
  • En tercer lloc, capacitats i interessos: Suggereix la tasca que s’adapti millor a la capacitat d’un amic o familiar per ajudar. Mentre que alguns podrien tenir la capacitat o la paciència per passar temps amb la persona a al teu càrrec, altres podrien sentir-se més còmodes amb una tasca menys directa.
  • En quart lloc, l’anticipació és fonamental: Demana ajuda amb previsió. Programar el moment en què necessitaràs ajuda et permetrà a tu i al teu ajudant planificar i prioritzar les tasques.
  • En cinquè lloc ser clarivident: Tenir clar que necessites, s’ha d’evitar la informació supèrflua que no aporta res a l’atenció de la persona malalta.

En el curs de formació sobre l’atenció a malalts amb demències que trobaràs a l’APP de Qdcursos assoliràs com a objectius principals:

  • En primer lloc, proporcionar els coneixements necessaris per assegurar una atenció òptima a les persones afectades de demència.
  • En segon lloc. millorar la qualitat de vida de les persones afectades de demència i dels seus cuidadors.
  • Finalment, donar eines de suport per pal·liar l’esgotament dels professionals i la síndrome de burn-out.

Escriu el teu comentari