Microsoft Word és el programa més utilitzat pel processament de textos amb més de 35 anys en el sector informàtic.

Aquest programa et permet editar documents de forma professional, organitzar-los, redactar-los, donar-los un format determinat, afegir-hi gràfics, equacions, etc. Aquesta eina et garanteix crear textos de manera professional i visualment molt atractius i després imprimir-los.

Entre les noves característiques que apareixen a la versió de 2016, destaca el fet de poder treballar un mateix text de manera simultània amb diferents persones.

Aquesta col·laboració en temps real (que fins i tot et permet comentar els canvis al document, saber qui està editant el text, entre molts d’altres) facilita la feina per treballar de forma productiva i eficient.

Funciones principals del programa

Trobar i reemplaçar text:

Aquest Microsoft Word compta amb funció de cerca, pots incloure també la substitució de la paraula trobada per una correcció. Des d’Edició > Reemplaça podeu activar el quadre de cerca i reemplaçament. També amb les tecles CTRL+H (CMD+H a Mac). Al camp cercar indiques la paraula o frase a trobar i al camp Reemplaçar amb la paraula o frase que ha d’aparèixer.

Llistes numerades o no amb diversos nivells:

Un dels elements d’un document més bàsics, però que no solem fer servir gaire són les llistes. Podem crear llistes amb vinyetes simplement col·locant un guió o un asterisc davant de la primera línia i saltar a la línia següent amb la tecla Enter.

Si vols que a la llista hi hagi subnivells, només cal col·locar el cursor al principi de la línia en qüestió i utilitzar el tabulador les vegades que vulguis per crear subnivells. Amb la combinació SHIFT+TAB podràs desfer el subnivell.

Taules

Si parlem de cel·les ens ve al cap Excel. No obstant això, al Word també podem crear taules amb textos i números. No admeten funcions tan avançades com l’Excel, però ens seran molt útils.

Des d’Insereix > Taula podeu crear una taula amb les columnes i files que necessiteu. Posteriorment, podràs afegir o treure les que et faltin o sobrin. A més, des d’Eines de taula > Disseny tens la possibilitat de personalitzar el fons, les línies, etc. Eines de taula apareix en seleccionar la taula amb el cursor.

Les taules són molt versàtils. A l’auto ajustament podeu indicar que l’amplada de les columnes sigui fixa o s’ajusti al contingut que hi ha dins. També es pot ajustar a la mida del document.

Gràfics

Com passa amb les taules, els gràfics són terreny d’Excel, però el Word també admet aquest tipus de contingut. És més, tots dos recursos estan molt lligats, ja que una bona taula de vegades requereix un gràfic com a suport visual. Les versions més recents de Word compten amb un apartat per a Gràfics.

Només cal anar a Inserir > Gràfic i triar un dels molts tipus de gràfic disponibles: columnes, lineals, circulars, radials, de valors, etc.

Un cop has triat el tipus de gràfic, s’obre un full de càlcul on col·locar les dades necessàries perquè es generi el gràfic. Posteriorment, podràs retocar-ne el disseny.

Imatges i Continguts multimèdia

Un altre element per enriquir un text és la imatge. Microsoft Word admet imatges des de fa diverses versions, i en les més recents també àudio i vídeo, òbviament, amb el propòsit que el document sigui digital, no imprès.

Les imatges han donat molts maldecaps, ja que són fàcils d’inserir, però és més complicat indicar-li al text com s’ha de comportar amb la imatge.

Microsoft Word permet inserir imatges que guardis al teu ordinador, però també imatges de pàgines web o que trobis per internet.

Un cop inserida, pots indicar a Word com vols que es col·loqui el text entorn de la imatge. Després de seleccionar la imatge o imatges, cal anar a Format > Organitzar, prémer Alinear i després Alinear objectes seleccionats. En aquest quadre podreu triar la posició de la imatge respecte al text i com s’ajustarà el text a partir de la imatge o imatges.

Aquest curs de formació et permetrà entendre, comprendre i realitzar operacions per l’ús professional de l’eina Microsoft Word 2016. Podràs crear i administrar documents, aplicacions de format al text, paràgrafs i seccions, crear de taules i llistes, aplicacions de referències, insertar i editar objectes.

Es tracta d’un dirigit majoritàriament a treballadors ocupats, encara que també permet la participació de treballadors en situació de desocupació.

A continuació, podràs consultar el temari principal del curs de formació del Microsoft Word 2016.

Escriu el teu comentari