Google Analytics és una eina d’analítica web que permet obtenir una gran quantitat d’informació estadística de la teva pàgina web. Una informació fonamental per conèixer les estadístiques del teu portal web i conèixer el perfil dels usuaris que naveguen en ella.

Aquest eina gratuïta de google s’integra amb altres serveis de com ara Google Ads i Google Search Console. Aquesta eina de màrqueting et permet monitoritzar el perfil dels usuaris que accedeixen al teu lloc web, al número de pàgines més visitades, conversions, dispositius, ciutats, entre moltes altres.

Com funciona Google Analytics?

Google Analytics la seva funció és recollir dades fent servir una unió de cookies, navegadors i un codi JavaScript.

Com cadascuna de les eines d’analítica, funciona gràcies a un fitxer que se situa als navegadors. Les cookies són fitxers per escrit que permeten reconèixer un navegador, entre altres coses. D’aquesta manera, Google Analytics registra l’activitat del client des que arriba fins que deixa la pàgina web i ho transforma en informes incloent-hi gràfics i estadístiques perquè sigui més senzill conèixer l’evolució.

Google situa un fitxer als nostres dispositius per aconseguir rastrejar-nos. Aquest codi es produeix per mitjà de JavaScript, que és el famós codi que hem d’introduir a la nostra pàgina web o aplicació mòbil.

El codi de seguiment s’ha de situar a cadascuna de les pàgines que vulguem mesurar. En formar part d’una pàgina web o aplicació mòbil, el podem trobar a la secció de l’administrador, la propietat. A més, tenim la possibilitat d’optar per inserir-ho amb Google Tag Manager i començar a incloure moltes funcions d’Analytics de manera molt més fàcil.

Per què serveix Google Analytics?

Fer servir una eina d’analítica web és la diferència entre estar absolutament cec i saber perfectament què passa a la teva pàgina web i, gràcies a això, poder mantenir el control i prendre les millors decisions.

 La millor manera d’entendre què pot proporcionar Google Analytics és amb exemples senzills del tipus d’informació analítica:

  • Exemples de mètriques de comportament dels usuaris: número d’usuaris que visiten la pàgina web, número de mitjana de pàgines de sessió per usuaris, la tasa de rebot, el temps mitjà de durada de l’usuari, el número de pàgines vistes.
  • Exemples de fonts de trànsit: el trànsit de les xarxes socials, les cerques de Google, la publicitat online, les fonts de trànsit directe, etc.
  • Exemples d’informació demogràfica: la distribució per gènere de les visites, per edat, per interessos, entre molts d’altres.
  • Exemples d’informació tecnològica: el dispositiu mòbil, la velocitat de càrrega,  el tipus de navegador, la resolució de pantalla.

En el curs de formació sobre Google Analytics que trobaràs en l’APP de Qdcursos assoliràs varis objectius com el següents:

  • Comprendre la informació que reporta Google Analytics i saber utilitzar-la.
  • Conèixer millor el funcionament d’un negoci online.

Escriu el teu comentari