Tenir coneixements d’ofimàtica s’està convertint en un requisit indispensable. Ja sigui per trobar una nova feina, com per dur a terme tasques diàries al teu lloc laboral. Aquesta habilitat et permet simplificar treballs, per optimitzar el teu temps i dedicar-ho així a realitzar altres tasques.

El seu naixement se situa a la dècada dels 70, i va suposar un avenç molt significatiu per a totes les empreses. Aleshores, es començaven a deixar de banda les antigues màquines d’escriure per començar a incorporar els primers ordinadors connectats a una xarxa d’Internet.

A dia d’avui, tenir coneixements d’ofimàtica ja ha esdevingut un requisit indispensable que ha de figurar al teu currículum vitae. I no només això, sinó que també és bàsic per al desenvolupament de la teva vida diària, ja sigui professional o fins i tot personal.

Tota activitat que es pugui fer de manera manual, l’ofimàtica permet fer-ho de manera molt més simple, ràpida i eficient. Serveix, entre altres coses, per automatitzar tasques i poder elaborar i transmetre informació de manera instantània i fàcil.

Per poder-ho entendre millor, algunes de les eines d’ofimàtica que faciliten el treball diari a l’oficina són:

  • Bases de dades o fulls de càlcul a Excel.
  • Programes de correu electrònic.
  • Processadors de text.
  • Missatgeria instantània.
  • Eines per a presentacions multimèdia.

Quins són els avantatges de l’ofimàtica?

L’ofimàtica automatitzen i optimitzen les tasques habituals d’una oficina. Aquesta és, en definitiva, el seu principal avantatge ja que es pot aplicar a qualsevol tasca que prèviament es fes de forma manual. Amb l’ajuda de l’ofimàtica es pot automatitzar dictats, arxivats, microfilmats, gestió d’arxius, documents, etc.

Així mateix, l’ofimàtica web ens ofereix encara més beneficis. Com es pot imaginar, la diferència respecte a la seva versió més tradicional és que ha d’estar connectada a una xarxa local i/o Internet. D’aquesta manera, s’aconsegueix una menor saturació de l’ús del disc dur al PC. Com que la informació s’emmagatzema online, permet també modificar i compartir documents en temps real i amb diversos usuaris en simultani.

Principals programes utilitzats

Hi ha moltíssims programes que es poden utilitzar amb les mateixes finalitats, facilitant el dia a dia dels treballadors de l’empresa.

Els més coneguts i populars són els cinc programes del paquet Microsoft Office. Són moltes les empreses que han utilitzat i segueixen utilitzant utilitzen aquestes eines al llarg de molts anys, i són:

  • Word: permet crear, modificar i editar documents de textos i fins i tot escollir entre centenars de plantilles al teu gust per aconseguir un format concret.
  • Excel: full de càlcul molt útil per a diferents funcions. Des de fer bases de dades fins a operacions aritmètiques de manera automatitzada.
  • PowerPoint: l’eina perfecta en cas de necessitar fer una presentació més visual. Disposa de milers de plantilles i eines per dissenyar una presentació 100% personalitzada.
  • Outlook: juntament amb Gmail, és el programa de correu electrònic més conegut i utilitzat. Des d’aquí, pots enviar i rebre correus electrònics, convocar i gestionar reunions, etc.
  • Access: es presenta com un sistema de gestió de bases de dades, i amb ell pots fer un seguiment de proveïdors, comandes, recopilar dades i plasmar-los a diferents informes.

En el curs de formació sobre ofimàtica que trobaràs en l’APP de Qdcursos assoliràs els objectius establerts per aquest curs.

Escriu el teu comentari