La cuina vegana és una moda gastronòmica que cada cop té més adeptes pels beneficis que ofereix aquest tipus d’alimentació.

Les persones veganes s’alimenten, exclusivament. d’aliments vegetals o, en altres paraules, no mengen animals o productes d’origen animal. Tot i això, un estil de vida vegà és molt més que l’alimentació.

Ja sigui per cuidar els animals, el medi ambient o la pròpia salut, hi ha multitud de raons per triar un estil de vida 100% vegetal.

Una dieta equilibrada vegana és una dieta sana

El consum elevat de productes animals és una de les causes principals de les malalties més comunes relacionades amb l’estil de vida com l’obesitat, la diabetis i les malalties cardiovasculars.

Una alimentació vegetal variada i equilibrada pot ajudar a reduir el risc de desenvolupar aquestes malalties. En un informe sobre aquestes qüestions, l’Acadèmia de Nutrició i Dietètica afirma que una alimentació vegana ben planificada és apropiada a qualsevol etapa de la vida com per exemple durant l’embaràs, la infància, la infantesa i l’adolescència, entre d’altres.

Per què escollir una alimentació vegana?

Cada cop és més evident que el consum d’animals és la causa principal de molts dels problemes mundials. Com que l’alimentació vegetal suposa una solució concreta per resoldre aquestes qüestions, l’estil de vida i una alimentació sense productes d’origen animal prenen impuls ràpidament.

Una dieta vegetal salva els animals d’una vida de patiment, redueix la petjada ecològica individualment i contribueix a un món més just. A més, portar una alimentació a base de vegetals també pot contribuir a una dieta més variada i saludable.

Característiques de la cuina vegana

  • Només admet aliments d’origen vegetal: La cuina vegana no admet cap aliment provinent d’animals, això inclou derivats com el formatge, els ous, la mantega i la mel d’abella.
  • Fes servir aliments obtinguts d’un cultiu respectuós: A més de respectar la vida dels animals, també cal respectar els cicles de cultiu. L’explotació indiscriminada de la terra es rebutja contundentment, per tant, els aliments han de provenir d’un cultiu respectuós i que promogui l’amor per la natura.
  • Preparació conscient dels aliments: Els aliments es preparen amb consciència del seu origen i s’hi estableix una connexió energètica. De la mateixa manera, es consumeixen amb agraïment per complir la seva funció de nodrir el cos.

En el curs de formació de Cuina Vegana que trobaràs en l’APP de Qdcursos assoliràs els següents objectius:

  • La cuina vegana es caracteritza per no fer ús de cap producte d’origen animal. Pel seu baix contingut en grasses saturades i altres elements nocius per l’ésser humà, aquesta és una cuina sana i natural.
  • Apte per a celíacs.

Escriu el teu comentari